Fotografii printate

Fotografia. Punte între trecut și viitor

Fotografia este o formă unică de artă care ne permite să captăm momente efemere și să le păstrăm pentru totdeauna. De-a lungul timpului, fotografia a inspirat mulți artiști și gânditori, care și-au exprimat gândurile și sentimentele despre această artă prin intermediul unor citate memorabile.

Fotografia este o modalitate de a opri timpul și de a păstra un moment pentru totdeauna.” Spunea Dorothea Lange.

Exact așa este. Deși surprindem momentele din prezent, în cel mai scurt timp pozele devin amintiri, devin o parte din trecut.

În decursul timpului fotografia a evoluat foarte mult. Progresele au urmat trei direcții principale:

  • reducerea duratei de expunere / mărirea sensibilității filmului sau a plăcii;
  • mărirea stabilității imprimării;
  • simplificarea aplicării tehnicilor de fotografiat, datorită apariției:
  • aparatelor de fotografiat din ce în ce mai mici și mai ieftine
  • substanțelor chimice de developare și stabilizare a peliculei sensibile negative sau a suportului de carton pentru pozitive gata preparate de laboratoare specializate.

Cu alte cuvinte, fiecare fotografie transmite o  emoție, iar privitorului i se arată o întreagă lume. Tocmai de aceea oamenii preferă să aibă un fotograf la evenimentele importante din viața lor pentru a se asigura de calitatea materialului și de surprinderea fiecărui detaliu atât de important pentru ei.

Și ce poate fi mai frumos decât păstrarea fiecărui moment sub o formă fizică prin poze 10 x 15 deja printate ori pe un stick USB de bună calitate? Avem o întreagă listă de produse și cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău. Vezi totul aici

 

Sursă informații: Google, Wikipedia
Înapoi la blog