carte / dezvoltare personala / citit / timp liber

5 idei de cărți de dezvoltare personală

De citit... ce mai citim?

Ne place și nouă să ne uităm la filme și la seriale în timpul liber, dar în același timp suntem pasionați de tot ce înseamnă evoluție, dezvoltare personală și dorim să descoperim orice mic truc care ne duce la pasul următor.

 

"Recunoscută drept cea mai importantă carte a secolului XX din domeniul afacerilor și una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală, Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace este un ghid revoluționar, rezultatul a zeci de ani de experiență și cercetare, care te ajută să atingi succesul în viața de familie, în afaceri și în societate. Această carte a transformat viețile a milioane de oameni – de la președinți la directori de companii sau părinți.

Stephen Covey a integrat într-o carte cele șapte principii după care se ghidează oamenii de succes. Primele trei:

(1) fii proactiv

(2) începe cu gândul la final

(3) stabilește priorități și ține-te de ele – sunt centrate în jurul ideii de a face trecerea de la dependență la independență.

Următoarele trei:

(4) gândește câștig-câștig

(5) încearcă mai întâi să înțelegi și mai apoi să fii înțeles

(6) acționează în sinergie – te ajută să-ți dezvolți spiritul de muncă în echipă, abilitățile colaborare și comunicare și marchează trecerea de la independență la interdependență.

Iar cel de-al șaptelea principiu, cel care le înglobează pe toate – ascute fierăstrăul – îți va arăta calea spre creștere și dezvoltare continuă.

Această abordare, simplă la prima vedere, te ajută să-ți extinzi modul de gândire, să-ți rezolvi mai eficient problemele și îți deschide calea spre noi oportunități."

 

" Te trezești adeseori că amâni lucruri? Ai probleme când vine vorba de prioritizarea sarcinilor?

Atunci, Începe cu ce nu-ți place este lectura potrivită pentru tine. Descoperă 21 de metode care să te ajute să nu mai procrastinezi și să reușești să faci mai multe într-un timp mai scurt.

 

Brian Tracy oferă sugestii simple și ușor de realizat pentru a-ți maximiza productivitatea. Cartea nu este doar despre instrumente care vor da un impuls eficienței tale, ci și despre cele care vor ajuta să descoperi la ce te descurci cel mai bine. Ulterior, vei învăța să-ți prioritizezi sarcinile în așa fel încât să faci lucrurile la care ești cel mai priceput cât de bine poți. Începe cu ce nu-ți place te va face să înțelegi puterea listelor și importanța de a face lucrul cel mai complicat primul."

 

"Crezi că cinci secunde sunt suficiente ca să scapi de îndoieli și tergiversări? Sunt suficiente pentru a-ți învinge teama și incertitudinea? Crezi că cinci secunde pot aduce o schimbare în viața ta?

Mel Robbins este sigură de acest lucru. Cartea ei, Regula de 5 secunde, e un îndemn să-ți iei inima în dinți și să lupți cu unul dintre cei mai mari dușmani ai tăi – bătutul pasului pe loc. Toata viața au existat în jurul tău oameni care te-au împins din urmă – părinți, profesori, prieteni. Dar secretul unei vieți fericite și împlinite constă în a ști sa te motivezi pe tine însuți.

Această carte de dezvoltare personală perfectă pentru bărbați, femei și adolescenți deopotrivă vine ca o replică la una dintre cele mai urmărite prezentări TEDx din lume (cu peste 22 de milioane de vizualizări) și este un instrument ce ajută la creșterea productivității, a colaborării și a comunicării între persoane.

Folosind știința din spatele obiceiurilor, povestiri interesante și adevăruri din lumea artei, istoriei și businessului, Mel Robbins explică puterea momentului de “push” – acele câteva secunde care fac diferența dintre cine ești și cine ai putea să fii.

Această carte te pune față în față cu tine și te face să înțelegi că unica persoană care te împiedică să te ridici la înălțimea potențialului tău ești… tu. Lectura te face să uiți de scuze și motive, să nu te mai minți și să-ți schimbi atitudinea cât ai număra până la cinci."

 

" Vrei sa schimbi lumea? Începe prin a-ți face patul.

Acesta este unul dintre sfaturile lui William H. McRaven, militar în trupele US Navy Seals. Fă-ți patul adună o colecție de sfaturi pe care McRaven le-a strâns, unul câte unul, în timpul riguroaselor antrenamente pentru a deveni un Navy Seal, dar și pe parcursul lungii sale cariere militare.

Deși scurtă, cartea este încărcată cu informații care au potențialul de a schimba viața celui care o citește. McRaven nu încearcă să picteze viața în toate culorile curcubeului. El recunoaște că viața e grea, dar dacă întâmpini provocările cu disciplină, determinare, o atitudine pozitivă și ai parte de ajutorul celor din jur, vei ajunge sa trăiești o viață plină de sens, care îi va inspira și pe ceilalți.

Cititorul va găsi în această lectură imboldul de a deveni mai bun. "

 

" Din momentul publicării sale în 1936, Secretele Succesului a vândut peste de 15 milioane de exemplare, fiind una dintre cele mai bine vândute cărți de dezvoltare personală.

Prima carte a lui Dale Carnegie este un bestseller atemporal, cu sfaturi care au trecut  testul timpului și care au împins mulți oameni influenți pe scara succesului, atât în viețile lor personale, cât și profesionale. La fel de relevante în prezent ca acum aproape un secol, principiile lui Carnegie te vor ajuta să-ți atingi potențialul maxim în această eră a complexității și competitivității.

Secretele succesului te ajută să-ți creezi o personalitate plăcută, te învăță cum să te comporți în diverse cercuri sociale, cum să privești lucrurile din perspectiva altor persoane și, în general, cum să fii plăcut de ceilalți. "

 

Tu ce alte cărți de dezvoltare personală ai citit și ai dori să le împărtășești cu noi?

 

Text preluat: https://carturesti.ro/blog/carti-dezvoltare-personala/

Înapoi la blog